Forside

Fra XmltvdkWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Indholdsfortegnelse

XMLTV

XMLTV formatet bruges af TV-software (f.eks MythTV, Freevo, BeyondTV/SnapStream, Meedio, SageTV, GB-PVR, ShowShifter, MediaPortal, MCE) til at hente tv-programoversigter.

XMLTV er også en programpakke med en masse hjælpeprogrammer. Det er ikke nødvendigt at installere denne programpakke. Se installationsafsnittet for yderligere information.

XMLTVDK

xmltvdk handler om brugen af xmltv i Danmark. Til dette formål er der oprettet følgende:

Hvis du vil snuse lidt rundt i filerne så gå ind på http://xmltvdk.svn.sourceforge.net/viewvc/xmltvdk/trunk/

Grabbere

En grabber er et program som kan hente en programoversigt fra et sted på internettet og aflevere det som en fil som følger XMLTV formatet.

Med den officielle XMLTV pakke følger en grabber som burde kunne hente danske tv-programoversigter. Desværre bliver den officielle XMLTV pakke ikke løbende opdateret, så ofte fungerer dens danske grabber ikke.

Men de nyeste grabbere kan findes i vores SVN repository. Der er grabbere til at hente programoversigter fra hhv:

De enkelte grabbere har hver deres styrke og ulemper I Grabbersammenligning er der lavet en sammenligning af grabberne, hvor man kan se hvor mange procent af programmerne der har hvilke tags fra de enkelte grabbere. Man kan også se hvor meget information de enkelte grabbere giver.

I vores SVN repository kan man finde hjælpeprogrammer som kan kombinere outputtet fra de enkelte grabbere til en ultimativ programoversigt.

Der er en oversigt over hvilke kanaler de enkelte grabbere understøtter på: http://spreadsheets.google.com/pub?key=tcN-wy5ReA0AHs3Z3kKZvdg&single=true&gid=0&output=html Oversigten er sandsynligvis ikke uptodate, da det er svært at holde styr hvilke kanaler de enkelte websites tilføjer eller fjerner.

Mailinglisten

Mailinglisten hos Yahoo håndterer fejlrapporter, annonceringer af nye versioner etc for disse grabbere. Spørgsmål om hvordan man får programoversigterne ind i TV-Softwaren forekommer også. Selve XMLTV formatet bliver defineret andetsteds.

Der er indtil videre kommet godt 800 emails på listen over 27 måneder, dvs ca 1 om dagen. Der er lange perioder hvor der ikke kommer nogen, men til gengæld kommer der mange i andre perioder. F.eks hvis der er problemer med en af grabberne kan der komme mange emails samme dag.

Yahoo giver mulighed for at få alle emails sendt samme dag samlet til en email, hvis man ikke kan lide at få så mange emails. Der er også mulighed for kun at få "vigtige" emails (som kun moderatorerne kan sende), men der er ikke nogen som har efterspurgt denne mulighed, så vi bruger den ikke pt.

Emaillisten er kraftigt spambeskyttet - udover at man skal være medlem af emaillisten for at kunne sende til den, så er e-mails fra alle nye medlemmer modereret indtil modereringen fjernes af en af moderatorerne. Dette gøres når den første e-mail er sendt, og vi kan se, at der ikke er tale om spam.

Installation

Danske grabbere:

  • DR 2012 grabber - Den nyeste DR grabber
  • Yousee grabber - Den nyeste yousee grabber er der ikke nogen vejledning til
  • All grabber - henter fra 3 forskellige sites (DR, Yousee, Swedb) og mixer det bedste fra hver

Andet

Udenlandske grabbere:

Tidligere grabbere

Der har tidligere været grabbere til andre websites, men pga at disse websites har skiftet format, fungerer grabberne ikke længere:

Andre utilities

Udvikling

TV-sendere (frekvenser, placering)

Andre links

Personlige værktøjer
Navnerum

Varianter
Handlinger
Navigation
Værktøjer